Çin’de önlemler gevşetildi, virüsten ilk ölümler görüldü
Çin’de koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler ülke genelinde protestolara neden oldu.
Tedbirlerin tedbirlerde gevşetilmesi virüs nedeniyle yaşanan can kayıplarını geri getirdi.
Ulusal Sağlık Komisyonuna göre; Ülkede son 24 saatte 77 yabancı kaynaklı 1995 olayı tespit edilirken, 2 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.
Ülkede en son 4 Aralık’ta koronavirüsten 2 ölüm bildirildi.
Virüse bağlı ilk ölüm vakaları, 7 Aralık’ta önlemleri gevşetmek için yeni bir yaklaşım benimsemesinin ardından başkent Pekin’de meydana geldi.
Hastane, morg ve krematoryumlarda yoğunluk arttı
Pekin’de hastane, morg ve krematoryumlarda yoğunluğun arttığı görüldü. Merhumun yakınları, ulusal ve uluslararası basına yaptıkları açıklamalarda, merhumun son anlarında nefes almada güçlük gibi bazı koronavirüs semptomlarının görüldüğünü bildirdi.
Uzmanlar, tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte yeni yaklaşımda test şartının kaldırılmasıyla test oranlarındaki düşüşün, daha fazla yayılmaya rağmen olay ve can kaybı sayılarında belirgin bir artış olmamasında etkili olabileceğine dikkat çekiyor. virüsün.
Virüsün doğrudan veya dolaylı etkisinin olduğu bazı ölümlerin test yapılmadığı için kaydedilmediği varsayılıyor.
Koronavirüs birincil ölüm nedeni olarak kaydedilmeyecek
Devlet Kurulu’na bağlı Ortak Salgın Savunma ve Kontrol Mekanizması, ölüm nedenlerinin belirlenmesinde uygulanacak yeni standartlarla ilgili olarak hastanelere gönderdiği talimatta, kronik hastalıklar ve diğer komplikasyonların birincil ölüm nedeni olduğu durumlarda , test pozitif çıksa bile hasta “virüse bağlı ölüm” olarak kaydedilmeyecek.
Talimatta, birincil ölüm nedeninin koronavirüs sayılabilmesi için hastanın nefes almakta güçlük çektiğinin kanıtı olarak arteriyel oksijen satürasyon değerinin yüzde 93’ün altında ölçülmesi gerektiği belirtildi.
Yeni standartlar gereği geçen hafta bakteriyel akciğer enfeksiyonundan hayatını kaybeden 74 yaşındaki bir hasta ile kalp krizinden hayatını kaybeden bir üniversite öğrencisinin testleri pozitif çıktığı halde “virüse bağlı ölüm” kaydı yapılmadı. .
Ekonomi ve finans dergisi Caixin, 8 Aralık’ta iki eski devlet medya çalışanının ölümüyle ilgili haberinde emekli gazetecilerin koronavirüsten yaşamını yitirdiğini bildirdi ancak ölümlerin ertesi gün resmi kayıtlara yansımadı.
Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde 2 Aralık’ta karantina merkezinde bir kişinin yaşamını yitirdiği ancak koronavirüs nedeniyle ölüm olarak kaydedilmediği bildirildi.
Ortak Pandemi Önleme ve Kontrol Mekanizması, önlemlerin uygulanmasındaki yeni yaklaşımı 7 Aralık’ta duyurdu; kitlesel kapatma, merkezi karantina, toplu testler ve seyahat kısıtlamalarının kaldırılması gerektiğini ilan etmişti.
Vakaların kaydını tutan Ulusal Sağlık Komisyonu, 14 Aralık’ta test zorunluluğunun kaldırılmasının ardından hastalık belirtisi göstermeyen olayların tespit edilmesinin zorlaşması nedeniyle bu tür olayların artık yer almayacağını duyurdu. resmi istatistiklerde. Komite, günlük olarak yalnızca “doğrulanmış” olayların, hastaların, ölümlerin ve uygun vakaların sayılarını açıklayacağına söz vermişti.