Kalyon 100 milyon TL’ye konteyner şehir kurdu
Mehtap HALICI
52 bin metrekare alan üzerine kurulan kentin ihtiyaca cevap verdiğini belirten Kalyon Konteyner Kent İslahiye Proje Yöneticisi Ecdat Aykılıç, “Bölgede ciddi sıkıntılar yaşandı, havalar soğudu ve insanlar mahsur kaldı. çok zor durumda. Depremzedeleri 10 gün içinde yeniden yerleştirmeyi hedefledik. Depremin ardından inşaatına başladık ve 20 Şubat’ta depremzedeleri ağırlamaya başladık” dedi. Aykılıç, konteyner kentte insanların mağdur olmaması için projenin elektrik ve altyapı dahil 100 milyon TL’ye mal olduğunu söyledi.
Yerli güneş panelleri kuruldu
Holding bünyesindeki güneş enerjisi şirketi Kalyon PV tarafından üretilen yerli güneş panellerinin montajı ile bölgedeki elektrik ihtiyacının karşılandığını, PVC atık miktarının azaltılarak çevreye katkı sağlamak amacıyla su arıtma cihazlarının montajının yapıldığını belirten Aykılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalyon Konteyner Kenti; Bilim ve teknoloji merkezi, kreş, ilkokul, ortaokul, çocuk oyun alanı, giyim ve gıda marketleri, çamaşırhane, hamam, mescit, berber, kütüphane, mutfak, mutfak gibi farklı alanlarla tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlanmıştır. fırın.
Depremin olduğu ilk günden itibaren üniversite olarak depremzedelere hizmet vermeye başladıklarının altını çizen Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dereli şöyle devam etti: “Burada mesleki eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerde konserve, el işi sepet gibi üretimleri öğretiyoruz. Çünkü depremzedelerin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için çabalıyoruz.”
öğrenciler için destek
Sınava hazırlanan öğrencilere de destek sağladıklarının altını çizen Dereli, “8. sınıf (LGS) ve 12. sınıf (YKS) öğrencilerine Türkçe, matematik, geometri, fen ve yabancı branşlarda eğitim veriyoruz. Aileler, çocuklar ve gençler için pek çok farklı alanda kurslar vererek çok çeşitli programlar sunuyoruz” dedi.